The Auto-Sleeper Motorhome Owners Forum (ASOF)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Toilet won’t flush

4 posters

Go down

Toilet won’t flush Empty Toilet won’t flush

Post by Bugboy65 Mon May 31, 2021 2:07 am

Afternoon,
Can anyone please Help me
The toilet in my 1994 autosleeper  Duetto has decided to stop flushing
It always used to but suddenly has decided to stop.

Any ideas as to why and how to fix 
Would be Enormously Helpful.
Cheers Heather..up!
Bugboy65
Bugboy65
Member
Member

Male

Posts : 24
Joined : 2018-09-10
Location : Sussex
Auto-Sleeper : Duetto
Vehicle Year : 1995

Back to top Go down

Toilet won’t flush Empty Re: Toilet won’t flush

Post by Paulmold Mon May 31, 2021 2:24 am

Fuse , up above cassette, accessible from outside looking up top left through cassette door or motor stuck, pretty sure there are YouTube videos showing how to access.

_________________
"Tomorrow will be a good day"
Paulmold
Paulmold
Donator
Donator

Male

Posts : 20379
Joined : 2011-02-22
Member Age : 70
Location : North East Wales
Auto-Sleeper : Sussex Duo
Vehicle Year : 2010

Bugboy65 likes this post

Back to top Go down

Toilet won’t flush Empty Re: Toilet won’t flush

Post by Bugboy65 Mon May 31, 2021 2:28 am

To my rescue again
What a lovely Man You are x
I will have a look and try to find the Fuse to start with.
And then have look on YouTube if I can’t find it 
Thank you Heather
Bugboy65
Bugboy65
Member
Member

Male

Posts : 24
Joined : 2018-09-10
Location : Sussex
Auto-Sleeper : Duetto
Vehicle Year : 1995

Back to top Go down

Toilet won’t flush Empty Re: Toilet won’t flush

Post by KMRTOPAZ Wed Jun 02, 2021 10:46 am

If you are really stuck, use  the shower head to clean the pan.  Keith
avatar
KMRTOPAZ
Donator
Donator

Male

Posts : 750
Joined : 2014-12-27
Member Age : 88
Location : North Wales
Auto-Sleeper : Warwick Duo
Vehicle Year : 2016

jwells likes this post

Back to top Go down

Toilet won’t flush Empty Re: Toilet won’t flush

Post by Allan Sun Jun 27, 2021 4:59 am

I had same problem last week with my Nuevo Thetford toilet - pump working, (audibly) but no water flushing around bowl. Worked out that it was a build up of algae in the flush tank - (blocking the flush pipes)...caused by using a pink flush additive|(!) I had noticed some black bits swilling round the bowl previously, but after emptying the flush tank and putting in a 10:1 (water : bleach) solution, leaving it overnight, and then emptying the  flush tank via the drain plug (see Thetford website), it cleared things - am only going to use plain water from now on! Hope this helps.
...... By the way Thetford recommend trying to keep bleach solution out of the cassette "dump" tank (below the bowl.)
Allan
Allan
Member
Member

Male

Posts : 47
Joined : 2014-07-12
Member Age : 75
Location : Keighley
Auto-Sleeper : nuevo

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum