The Auto-Sleeper Motorhome Owners Forum (ASOF)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Battery not charging

3 posters

Go down

Battery not charging Empty Battery not charging

Post by foxfan55 Fri Oct 28, 2022 1:33 pm

Hi
 
I have a 2014 Nuevo EK and the leisure battery is not charging from the engine running. Fine on EHU and Solar. I have changed the split charge relay which has made no difference. A 2 bleep alarm went off the other day when I switched on the ignition and the problem seems to have stemmed from that.

Any suggestions or ideas would be greatly appreciated.

Many thanks
Foxfan
foxfan55
foxfan55
Member
Member

Male

Posts : 18
Joined : 2018-11-16
Location : Leicestershire
Auto-Sleeper : Nuevo EK
Vehicle Year : 2014

Back to top Go down

Battery not charging Empty Re: Battery not charging

Post by Bilbobaggins Fri Oct 28, 2022 1:59 pm

Could be connector behind EM40 fuse panel, if you switch fridge to 12v, or leave on when switching ignition on the fridge will also flash an error warning which disappears on ehu or gas.

Search for EM40 for recent thread and link to similar

_________________
Nil carborundum illigitimi.
Bilbobaggins
Bilbobaggins
Donator
Donator

Male

Posts : 1013
Joined : 2020-07-09
Location : Angus
Auto-Sleeper : Warwick xl
Vehicle Year : 2014

Back to top Go down

Battery not charging Empty Re: Battery not charging

Post by rgermain Fri Oct 28, 2022 2:35 pm

Bit off subject, but does anyone know of the location of the split charge relay on a 2015 Duo? no problem yet, but I have often wondered where it is just in case.
cheers
---------
Richard
rgermain
rgermain
Donator
Donator

Male

Posts : 3234
Joined : 2013-11-21
Member Age : 75
Location : Havant
Auto-Sleeper : Warwick duo
Vehicle Year : 2015

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum