The Auto-Sleeper Motorhome Owners Forum (ASOF)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Starting problem with 2013 Mercedes base Dev

2 posters

Go down

Starting problem with 2013 Mercedes base Dev  Empty Starting problem with 2013 Mercedes base Dev

Post by andie Thu Sep 16, 2021 4:07 pm

From being a reliable starter. my Devon is now reluctant. Battery seems fine, and the engine turns over as normal. but instead of catching after 1 or 2 turns, it now takes 6-10. Makes me nervous to go away as planned next month. Any ideas please?
andie
andie
Member
Member

Male

Posts : 13
Joined : 2020-09-14
Location : Horsham
Auto-Sleeper : Devon
Vehicle Year : 2013

Back to top Go down

Starting problem with 2013 Mercedes base Dev  Empty Re: Starting problem with 2013 Mercedes base Dev

Post by PLOUGHLIN Thu Sep 16, 2021 4:46 pm

Assuming the starter is turning at the normal speed, I would suspect a faulty non-return valve on the fuel supply line. If turning slower, then the earth strap may be the cause.

_________________
Peter L
PLOUGHLIN
PLOUGHLIN
Donator
Donator

Male

Posts : 4356
Joined : 2014-06-24
Member Age : 53
Location : NORTH HERTS
Auto-Sleeper : MB Gloucester
Vehicle Year : 2011

Back to top Go down

Starting problem with 2013 Mercedes base Dev  Empty Starting problem with 2013 Mercedes base Dev

Post by andie Fri Sep 17, 2021 10:03 am

Thanks....always nice to have an idea what's wrong before presenting it to a Mercedes garage.
andie
andie
Member
Member

Male

Posts : 13
Joined : 2020-09-14
Location : Horsham
Auto-Sleeper : Devon
Vehicle Year : 2013

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum