Fuel gauge/temp gauge stopped working

View previous topic View next topic Go down

Fuel gauge/temp gauge stopped working

Post by Hattyd123 on Sat Sep 30, 2017 1:07 pm

Hi, new to this forum so not sure if I’m posting it the right place but looking for advice. I have a trident autosleeper. The fuel gauge and temp gauge have stopped working (most of the time) - I have read this is a common fault but am unsure of where to look at getting this sorted? The garage informed me that it would be best to take it out and send it off? Any advice much appreciated!
avatar
Hattyd123
New Member
New Member

Female

Posts : 2
Joined : 2017-09-30
Location : North west
Auto-Sleeper : Trident
Vehicle Year : Vehicle

View user profile

Back to top Go down

Re: Fuel gauge/temp gauge stopped working

Post by burlingtonboaby on Sat Sep 30, 2017 2:37 pm

Hi and welcome to the forum from Bridlington 
Boaby. 

Maisie 2001-2017
avatar
burlingtonboaby
Donator
Donator

Male

Posts : 6273
Joined : 2011-11-15
Member Age : 68
Location : Bridlington
Auto-Sleeper : Sigma EK
Vehicle Year : 2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Fuel gauge/temp gauge stopped working

Post by Alf on Sat Sep 30, 2017 3:13 pm

You could join the VW T4 forum or search on there for the problemHere is a couple of linksAlfhttp://www.brick-yard.co.uk/forum/fuel-gauge-problem_topic58989.htmlhttps://vwcaliforniaclub.com/threads/faulty-fuel-guage.1057/Hattyd123 wrote:Hi, new to this forum so not sure if I’m posting it the right place but looking for advice. I have a trident autosleeper. The fuel gauge and temp gauge have stopped working (most of the time) - I have read this is a common fault but am unsure of where to look at getting this sorted? The garage informed me that it would be best to take it out and send it off? Any advice much appreciated!
avatar
Alf
Member
Member

Male

Posts : 404
Joined : 2011-05-30
Member Age : 75
Location : South Yorkshire
Auto-Sleeper : Trooper
Vehicle Year : 2006

View user profile

Back to top Go down

Re: Fuel gauge/temp gauge stopped working

Post by Hattyd123 on Sat Sep 30, 2017 3:47 pm

Cheers guys, just joined the t4 forum so fingers crossed!
avatar
Hattyd123
New Member
New Member

Female

Posts : 2
Joined : 2017-09-30
Location : North west
Auto-Sleeper : Trident
Vehicle Year : Vehicle

View user profile

Back to top Go down

Re: Fuel gauge/temp gauge stopped working

Post by -mojo- on Sat Sep 30, 2017 8:59 pm

Don't forget to tell them exactly what year and model you have, as the Trident has been made for a couple of decades and could be on two (or even three?) different base vehicles.

If it's T4 based, I think there's a circuit board fault which can mean that the instrument cluster has to be replaced, but there may be other possibilities (e.g. the instruments voltage regulator, if it's separate from the cluster on your model).
avatar
-mojo-
Member
Member

Male

Posts : 3612
Joined : 2012-08-04
Member Age : 20
Location : Southeast
Auto-Sleeper : Trooper
Vehicle Year : 2006

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum