TV not working

View previous topic View next topic Go down

TV not working

Post by cornishpixi on Thu Jun 05, 2014 9:06 pm

Have power to the TV but its not working from the aerial nor is it working on 12v is there a switch anywhere that I have missed please. I have an Autosleeper Midas only had it 2 weeks so still trying to work stuff out Thanks
avatar
cornishpixi
Member
Member

Female

Posts : 37
Joined : 2014-05-28
Member Age : 55
Location : Portishead
Auto-Sleeper : Midas
Vehicle Year : 2005

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by roli on Thu Jun 05, 2014 9:36 pm

If its an omnidirectional aerial on the van its almost certain you will need the aerial amplifier switched on. These are normally a white plastic box with coax going in and coming out of. There will be a couple of switches and LEDs on it.
Not sure where they located it on your van but the wardrobe would be a good starting point or at some point below the aerial but inside the van.

This would be a good starting point to see if you can get a picture. Come back if this doesn't resolve the problem

_________________
Roger
avatar
roli
Moderator
Moderator

Male

Posts : 7235
Joined : 2011-03-04
Member Age : 72
Location : Warrington
Auto-Sleeper : Warwick Duo
Vehicle Year : 2016

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by cornishpixi on Thu Jun 05, 2014 10:05 pm

Yes found the aerial box its different to our caravan that has switches on but this one is just a white box no switch think there is a problem with it,have to take the van back anyway fresh water tank leaking so will get them to look at the aerial thanks for the reply
avatar
cornishpixi
Member
Member

Female

Posts : 37
Joined : 2014-05-28
Member Age : 55
Location : Portishead
Auto-Sleeper : Midas
Vehicle Year : 2005

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by Celticbiker on Thu Jun 05, 2014 11:59 pm

I'd the a light on the white box when the 12v system is on?
avatar
Celticbiker
Member
Member

Male

Posts : 286
Joined : 2012-10-29
Member Age : 45
Location : South Wales
Auto-Sleeper : Duetto
Vehicle Year : 1998 ish

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by cornishpixi on Fri Jun 06, 2014 8:16 am

No cant see a light
avatar
cornishpixi
Member
Member

Female

Posts : 37
Joined : 2014-05-28
Member Age : 55
Location : Portishead
Auto-Sleeper : Midas
Vehicle Year : 2005

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by cornishpixi on Fri Jun 06, 2014 4:58 pm

There is a Telco AT36 in the van it has ant white wire attached tv1 no wire and tv2 grey wire should there be a wire attached to tv1 which would go to the tv cabinet for me to plug my aerial in. Thanks
avatar
cornishpixi
Member
Member

Female

Posts : 37
Joined : 2014-05-28
Member Age : 55
Location : Portishead
Auto-Sleeper : Midas
Vehicle Year : 2005

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by Gram on Fri Jun 06, 2014 7:58 pm

Have you any idea where the grey wire connected to TV2 goes to?

G
avatar
Gram
Member
Member

Male

Posts : 253
Joined : 2013-02-20
Member Age : 73
Location : Hants
Auto-Sleeper : Symbol
Vehicle Year : 2009

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by cornishpixi on Fri Jun 06, 2014 8:29 pm

No sorry not a clue
avatar
cornishpixi
Member
Member

Female

Posts : 37
Joined : 2014-05-28
Member Age : 55
Location : Portishead
Auto-Sleeper : Midas
Vehicle Year : 2005

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by Gram on Fri Jun 06, 2014 9:07 pm

How many aerial points are there in the van?

If there are more than one, have you tried them all?

G
avatar
Gram
Member
Member

Male

Posts : 253
Joined : 2013-02-20
Member Age : 73
Location : Hants
Auto-Sleeper : Symbol
Vehicle Year : 2009

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by cornishpixi on Fri Jun 06, 2014 9:28 pm

Will give it a try thanks
avatar
cornishpixi
Member
Member

Female

Posts : 37
Joined : 2014-05-28
Member Age : 55
Location : Portishead
Auto-Sleeper : Midas
Vehicle Year : 2005

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by Celticbiker on Sat Jun 07, 2014 9:30 am

OK.
Turn on your 12v system and have a look/fell on the top left of the aerial booster, there should be a recessed button, give it a press.
I must admit, I admit I only found mine recently.
avatar
Celticbiker
Member
Member

Male

Posts : 286
Joined : 2012-10-29
Member Age : 45
Location : South Wales
Auto-Sleeper : Duetto
Vehicle Year : 1998 ish

View user profile

Back to top Go down

Re: TV not working

Post by cornishpixi on Sat Jun 07, 2014 8:46 pm

Thanks will take a look
avatar
cornishpixi
Member
Member

Female

Posts : 37
Joined : 2014-05-28
Member Age : 55
Location : Portishead
Auto-Sleeper : Midas
Vehicle Year : 2005

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum